Şırnak

Şehit askerler memleketlerine uğurlandı

00:07 29 Nisan 2016
Şehit askerler memleketlerine uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olman Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik ve Astsubay Serdal Uyanık, memleketlerine uğurlandı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sırasında bugün PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Çelik ve Uyanık'ın naaşları, Şırnak Asker Hastanesinden alınarak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirildi.

Burada helikopter pistinde şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında tekbirlerle askeri helikoptere konuldu.

Evli ve ikiz çocuk babası şehit Çelik'in naaşı İstanbul'a, evli ve iki çocuk babası şehit Uyanık'ın naaşı ise Çankırı'ya gönderildi.

Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Emniyet Müdürü Celal Sel, silah arkadaşları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.