Şırnak

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Cizre'de

19:21 12 Mayıs 2016
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Cizre'de

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bugün hastane ziyaretinde şunu gördüm ki zor şartlara rağmen burada sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımızın hepsinin yüzünde mutluluk var. Bu mutluluğun temel sebebi de bu mesleğin kutsallığıdır. Bu ancak yaşatma sevdası olan insanlarda olabilir" dedi.

"Hemşireler Günü" kutlamalarına katılmak için Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Memiş, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen'le makamında görüştü. Ardından hastanede görev yapan hemşireleri ziyaret eden Memiş, karanfil dağıttı.

İlçedeki ziyaretlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memiş, Hemşireler Günü'nde bir farkındalık oluşturmak için Cizre'deki sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Terörle mücadelenin sürdüğü ve "sağlık hizmetleri sunulmuyor" algısının yapıldığı dönemde de Sağlık-Sen olarak Cizre'ye geldiklerinin anımsatan Memiş, şunları söyledi:

"O zaman da çalışanlarımızın yanında olduğumuzu göstermiştik.Hemşireler Günü dolayısıyla da buradaki sağlık çalışanı arkadaşlarımızla bir araya gelmek, onların dertlerini dinlemek, onların buradaki çalışma şartlarına ortak olmak ve onların çalışma ortamını hissetmek bakımından bugün Cizre'deyiz. Sağlık mesleği kutsal bir meslek. Bugün hastane ziyaretinde şunu gördüm ki zor şartlara rağmen burada sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımızın hepsinin yüzünde mutluluk var. Bu mutluluğun temel sebebi de bu mesleğin kutsallığıdır. Bu ancak yaşatma sevdası olan insanlarda olabilir. Bu anlamda da Cizre'de, Şırnak’ta, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, terörle mücadelenin yapıldığı bölgelerde sağlık hizmeti sunan ve tüm Türkiye'de sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımızın Hemşireler Günü'nü kutluyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.