Şırnak

Terör mağduru çocuk ve gençler sporla moral buldu

11:23 14 Mayıs 2016
Terör mağduru çocuk ve gençler sporla moral buldu

ABİDİN YEL - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör olayları nedeniyle eğitimlerinden ve sosyal aktivitelerden geri kalan terör mağduru çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Cizre'de terör saldırıları sonucu eğitimlerinden ve sosyal aktivitelerinden bir süre uzak kalan çocuklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinlikler sayesinde moral buluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikler ile terörün izlerini silmeye çalışan çocuk ve gençler, sporla keyifli zaman geçiriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İlçe Müdürü Hakim Selimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede daha önce yaşanan sıkıntılardan dolayı çocuk ile gençlerin böyle etkinliklere katılamadığını, olayların sona ermesiyle düzenledikleri etkinliklerin büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Etkinliklere yoğun bir katılım olduğunu aktaran Selimoğlu, etkinliklerde futbol maçlarını aratmayacak bir seyirci desteğinin bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu sıkıntılı süreçten sonra bu tür aktivitelerin çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerinde olumlu etki yaratacağını düşünüyoruz. Kızların bu tür aktivitelere ilgisi erkeklere nazaran daha fazla. Bölgemiz, ilçemiz sıkıntılı bir süreçten geçti. İnşallah bunları geride bıraktık. Çocuklarımıza kültürel, sosyal ve sportif aktiviteler düzenleyerek bu psikolojik travmadan kurtarmayı düşünüyoruz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünce Okullar Arası Genç Kızlar Voleybol Turnuvası düzenlendi. Turnuvada, şampiyon olan Vatan İlköğretim Okulu kız voleybol takımı, coşkusunu öğretmen ve arkadaşlarıyla doyasıya yaşadı.

- Turnuvaya katılan kızlar mutlu

Turnuvada ikinci olan Vali Kamil Acun Ortaokulu öğrencisi Büşra Akalın (15) turnuvaya katıldıkları için sevinçli olduklarını söyledi.

Başarılarını arkadaşları, antrenörleri ve öğretmenleri aracılığıyla sağladıklarını ifade eden Akalın, 3 ay boyunca hem eğitim hem spor hayatından hem de diğer aktivitelerden geri kaldıklarını, ancak toparlanmaya başladıklarını aktardı. Akalın, "Kendimizi yetiştirdik, derslerimizi tamamladık. Konularımızdan geri kalmadık." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Boks Kulübünde eğitim gören sporculardan Medine Yaprak (15) da 3 ay süren olaylardan geri kaldıkları çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti.

Şampiyonalarda dereceye girmek istediğini dile getiren Yaprak, bunun için büyük bir azimle çalıştığını anlattı.

Sporcu Medeni Çelik (16) de terör olayları nedeniyle eğitim ve spordan uzak kaldıklarını bildirerek, "Ders çalışamadık. Türkiye müsabakaları oldu, ama maçlara gidemedik. Ama şuan o eksikliklerimizi tamamlamak için çok çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.