Şırnak

Beytüşşebap'ta Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete girdi

13:55 20 Mayıs 2016
Beytüşşebap'ta Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete girdi

Beytüşşebap ilçesinde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayı ile kurulan 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

Beyüşşebap'ta 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna takviye olarak kurulan 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Kaymakam Kadir Güntepe'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Şırnak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Soran Efendi, Türkiye'de yaşanan ilerlemelerin acil sağlık hizmetlerinde de kendini gösterdiğini söyledi.

Tam donanımlı kara, hava ambulanslarıyla profesyonel sağlık ekipleriyle acil sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Efendi, şöyle konuştu:

"2016 yılı içinde ilk 4 ayda kara ambulanslarımızla toplam 15 bin 755 hastayı hastanelere taşıdık. 2016 yılı içinde uçak ve helikopter ambulansla 22 hastayı başka illere sevk ettirdik. Acil sağlık hizmetlerini il geneline yayıldığında 17 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 53 ambulansımız ve profesyonel ekiplerimizle daha etkili ve kapsamlı bir şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz."

İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Abdulaziz Dayanan ise sağlık kuruluşu olarak "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu ile ekiplerin gece gündüz çalıştığını vurguladı.

Ekiplerinin ilin en ücra noktasına kadar acil sağlık hizmetini götürdüğünü aktaran Dayanan, acil sağlık hizmeti istasyonunun hayırlı olmasını diledi.

Açılış töreninin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen takdir belgeleri Kaymakam Güntepe tarafından sağlık personeline takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.