Şırnak

Şırnak'taki terör operasyonu

19:29 30 Mayıs 2016
Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda aralarında 2 keskin nişancı tüfeğinin de bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Bahçelievler ve Yeni mahallede teröristler ile operasyon timleri arasında çatışmalar sürerken, güvenlik güçleri bir evde yaptıkları aramada bir Zagros keskin nişancı silahı, bir Dragunov keskin nişancı silahı, bir AK-47, bir roketatar, bu silahlara ait 24 şarjör, 618 mermi, 9 el bombası, 9 roketatar mühimmatı, 2 gaz maskesi, 2 hücum yeleği ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirdi.

Bugüne kadar 474 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 217 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, bin 388 el yapımı patlayıcı imha edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.