Şırnak

PKK'lı teröristlerin tahrip ettiği okullarda "karne heyecanı"

16:09 17 Haziran 2016
PKK'lı teröristlerin tahrip ettiği okullarda "karne heyecanı"

Şırnak'ta güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden arındırılan İdil ilçesinde terör saldırıları sonucu tahrip olan ve onarılarak eğitim öğretime açılan okullarda öğrenciler karne sevincini yaşadı.

İdil'de terör örgütüne yönelik 16 Şubat'ta ilçe merkezi ile Dirsekli köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 18 Şubat'ta TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan ve 20. gününde sona eren "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sırasında ve öncesinde teröristlerce düzenlenen saldırılarda tahrip olan Veysel Karani Ortaokulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Bener Cordan Ortaokulunda teröre inat eğitim devam etti.

İlçedeki tüm okullarda olduğu gibi terör saldırılarının gerçekleştiği okullarda da bugün düzenlenen törenlerle öğrenciler karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Arslan, Veysel Karani Ortaokulunda düzenlenen törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yorucu bir sezonda yaşanan sıkıntılara rağmen telafi eğitimleri ile bir dönemi başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.

- "İlçemizde terör örgütü tarafından 6 okulumuz yakıldı"

Arslan, "İlçemizde terör örgütü tarafından 6 okulumuz yakıldı. Bu yakılan okullarımızdaki öğrencilerin eğitimlerini başka okullarda sürdürdük. Batman ve Mardin'de öğrencilerimizi telafi eğitimlere tabi tuttuk. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla eğitimlerimizi hızlı şekilde sürdürdük. Bugün de karneleri dağıtıyoruz." dedi.

TEOG'da Türkiye derecesine giren öğrencilerin tüm olumsuzluklara göğüs gererek ilçenin gurur kaynağı olduğuna işaret eden Arslan, TEOG'da Türkiye'de dereceye giren öğrencilerden 5'inin İdil'de olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"Bu okuldan TEOG'da Türkiye şampiyonu çıkardık. TEOG'ta 110'u aşkın neti bulunan 50 öğrencimiz var. Tüm olumsuzluklara rağmen ilçemizde eğitim başarımız yüksek. Eğitim ile başarı da geliyor." diyen Arslan, isteyen öğrencilere gönüllü olarak yazın da destekleme ve yetiştirme kurslarının devam edeceğini dile getirdi.

- "Öğrencilerimizin yüzde 70'ine başarı belgesi verdik"

Arslan, öğrencilere bu başarıları örnek almalarını tavsiye ederek, "İdil'de 24 bin öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizin yüzde 70'ine başarı belgesi verdik. Tatilde eksiklerinizi tamamlayarak başarılı olacağınızı biliyorum. Bol bol kitap okumanızı öneriyorum. Tatili de sonuna kadar hak ettiğinizi düşünüyorum. Zorlu ve meşakkatli bir yılı geride bıraktınız. Hepinize iyi tatiller diliyorum." diye konuştu.

Zorlu bir eğitim öğretim yılının pes etmeden üstesinden geldiklerini vurgulayan Arslan, Veysel Karani Ortaokulunun defalarca terör örgütü tarafından saldırıya uğradığını hatırlattı.

Arslan, 5 okulun terör saldırılarında tahrip olması nedeniyle kapalı olduğunu sözlerine ekledi.

- Öğrenciler belge aldılar

Veysel Karani Ortaokulu Müdürü Emin Budak, TEOG sınavında elde edilen başarının ilçede gurur ve mutluluğa neden olduğunu aktardı.

"120 sorunun tümüne cevap veren öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaştı. 115 net ve üstü yapan 5 öğrencimiz çıktı." ifadelerini kullanan Budak, bu başarıda katkısı bulunan öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Budak, "502 öğrencinin 186'sı teşekkür, 150'si takdir, 20'si de onur belgesi aldı. Yüzde 70'ten fazla bir başarı söz konusu." diye konuştu.

Edebiyat öğretmeni Hidayet Aslan da sıkıntılı ve olumsuz bir yılı öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile olumluya ve başarıya çevirdiklerini belirtti.

Öğrencilerden Zeliha Kaşbaş, yaz tatilinde öğretmenlerin tavsiye ettiği şekilde bol bol kitap okuyacağını söyledi.

Terör mağduru öğrenci Fırsat Ergin de sıkıntılı bir yılı telafi eğitimleri ile başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirtti.

Öğrencilerden Pelçin Batsor ise karnelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Tatile giriyoruz. Tatilde de kurslar inşallah güzel geçecek." şeklinde konuştu.

- Başarılı öğrencilere çeyrek altın

Milli Eğitim Müdürü Aslan, TEOG ikinci sınavında 120 soruya doğru cevap vererek TEOG şampiyonları arasında yer alan Yunus Özel, 119 soruyu doğru cevaplayan Muhammed Bektaş ve Elif Örüç'ü başarılarından dolayı çeyrek altınla ödüllendirdi.

Öğrencilere karne dağıtımından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da çeşitli hediyeler dağıtıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.