Şırnak

Terörden temizlenen ilçelerde çocuklar Kur'an ile buluştu

11:06 22 Haziran 2016
Terörden temizlenen ilçelerde çocuklar Kur'an ile buluştu

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde terör mağduru çocuklar, hasar gören ve onarılarak hizmet vermeye başlayan cami ve kurslarda Kur'an ile buluştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlenerek huzurun sağlandığı üç ilçede, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz" temasıyla düzenlenen kurslara çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Kurs kapsamında çocuklar için Kur'an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra halı saha futbol maçı ve gezi etkinlikleri de düzenlenecek.

- Cizre'de hedef 10 bin öğrenci

Cizre'de terör saldırılarında hasar gören El-Cezeri Yatılı Kur'an Kursu, Kız Yatılı Kur'an Kursu ve Hacı Mahmut Bilen Kur'an Kursu binalarında onarım çalışması tamamlandı.

Hizmet vermeye başlayan kurs binalarına gelen öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i öğrenecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Silopi, İdil ve Cizre'de terörden zarar gören cami ve Kur'an kurslarında yapılan tadilat çalışmaları ile eksiklikleri inceleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Teknik Hizmetler Başkanlığı uzmanları, 3 ay önce kentte görevlendirildiklerini bildirerek, Cizre'de 3 Kur'an kursu, 40 caminin onarılarak hizmete açıldığını, ayrıca ilçede ağır hasarlı 13 cami için de yıkım kararı alındığını kaydetti.

Cizre İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede terör saldırılarında zarar gören cami ve Kur'an kurslarında gereken onarım çalışmalarının Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı tarafından yapıldığını söyledi.

"Hocalarımız 160 camide 160 sınıf kurdular. Kurslarımız terör saldırılarına uğradı ama biz kursların onarımını hem ramazana hem de Kur'an kurslarına yetiştirdik. Geçen yıl 6 bin öğrencimiz vardı, bu yıl hedefimiz 10 bin öğrenci." diyen Yılmaz, kurs binalarında bundan sonraki süreçte yaz-kış hizmet vermek istediklerini belirtti.

İlk günler olmasına rağmen tüm cami ve kurs binalarının dolduğunu dile getiren Yılmaz, kurslara özellikle 6-13 yaş grubu çocukların ilgi gösterdiğini aktardı.

Yılmaz, amaçlarının namaz kılmayı, Kur'an-ı Kerim okumayı tüm çocuklara öğretmek olduğunu sözlerine ekledi.

El-Cezeri Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü Nimet Başkurt, kursta öğrencilere Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra tecvit, dini bilgiler, Hadis, Arapça, siyer dersi verileceğini ve sosyal etkinlikler de düzenleneceği anlattı.

- "Burası ikinci evimiz"

Kursa katılan 5. sınıf öğrencisi Selman Osal, Kur'an'ı öğrenecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilerden Emrullah Danış da kursa başlamanın heyecanı içinde olduğunu anlatarak, kursta dini bilgilerin yanı sıra sosyal etkinliklere de katılacağını belirtti.

4. sınıf öğrencisi Pelin Bayık ise "Burası bizim ikinci evimiz oldu." diye konuştu.

- Silopi

Yeşiltepe Camisi'nde düzenlenen kursta öğrencilerle bir araya gelen Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, ilçe merkezi ve çevre köylerdeki tüm camilerde kurs düzenlendiğini vurgulayarak, terör saldırılarında zarar gören camilerde de onarımın tamamlandığını ve eğitime başlandığını belirtti.

Çocukların camiye gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Elçi, "Çocuklar bıkmadan, usanmadan dini yaşayarak sevgi ile dinlerini öğrenecekler. Kurslarda sıcak ilgi ile karşılanacaklar." ifadelerini kullandı.

Elçi, ailelere çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Öğrencilerden Yakup Ökten de okulların tatil olmasının ardından kursa geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i okumanın heyecanını yaşadığını dile getiren Adalet Cing de kursa katıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

- İdil

İdil İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş da ilçede 105 cami ve 107 Kur'an kursu bulunduğunu söyledi.

Terör olaylarında iki cami ve bir Kur'an kursunda ağır hasar oluştuğunu ve yıkım kararı alındığını anlatan Yıldızbaş, terör saldırılarında hasar gören 14 cami ve 2 kurs binasının onarılarak hizmet vermeye başladığını kaydetti.

Yıldızbaş, ilçede kurslara yoğun ilgi olduğunu 6 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, ilerleyen günlerde öğrenci sayısının artmasının beklendiğini ifade etti.

Merkez Cami müezzini Halil Ocak, çocukların Kur'an ve dini bilgileri öğrenmesi için bu kursların bir fırsat olduğunu aktardı.

Ocak, çocuklara camiyi tanıtıp uymaları gereken kuralları anlattıklarına değinerek, çocukların geleceği için dini bilgilerin öğretilmesinin önemine değindi.

Öğrencilerden Recep Ocak, kursa katıldığı için mutlu olduğunu, Hz. Muhammed'in hayatını ve namaz kılmayı da öğrenecek olmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi.

Okulların tatil olmasıyla yazı Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçireceğini belirten Selim Artan, boş vakitlerinde de arkadaşlarıyla oyun oynayacağını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.