Şırnak

Eğitim-Bir-Sen Cizre'de "Kardeşlik iftarı"

23:06 23 Haziran 2016
Eğitim-Bir-Sen Cizre'de "Kardeşlik iftarı"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik iftarı"nda terör mağdurları ile bir araya geldi.

Terör olaylarında mağdur olan ailelere gıda yardımında bulunmak ve sorunlarını dinlemek için Cizre'ye gelen Selvi ile Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sendikanın ilçe temsilciliği tarafından öğretmenevinde düzenlenen “Kardeşlik iftarı"na katıldı.

Burada terör mağduru aileler ile bir araya gelen Selvi, şiddet ve terörün ciddi sıkıntı ve felakete yol açtığı Cizre'de önemli bir yıkım olduğunu belirterek, "Çukur siyaseti, medeniyet merkezlerimizden bir tanesi olan, geçmişte çok mühim şahsiyetler yetiştirmiş kıymetli Cizremizi bugün sıkıntılar ile boğuşmuş bir şehir haline getirmiş ama biz bu şehirden ümitliyiz çünkü bu şehir, geçmişte çok önemli hizmetler gerçekleştirmiş, abide şahsiyetleri yetiştirmiş bir ilim şehri olarak bilenen bir ilçemizdir." diye konuştu.

Terör mağdurlarının acılarını yüreklerinde hissettiklerini ve onlarla birlikte paylaştıklarını kaydeden Selvi, şunları söyledi:

"Onlar bize dostluklarını ortaya koydular. İşte kardeşlik, işte kardeşlik köprüsü. İşte kardeşçe yapılacak şeylerin nasıl olacağının ölçütü olacak birtakım ışıkları bize verdi. Asıl olan kardeşliğimizdir, kardeşliğimizin esasında hiçbir zedelenme yoktur ama kirli birtakım odaklar, terör örgütleri aramıza bir kara kedi sokmuşsa, o kara kedileri ortadan kaldırmak da hepimizin görevi. Bu anlamda da bütün Müslüman kardeşlerimizle, dostlarımızla bu mübarek ramazan akşamında bağışlanma günleri olarak tarif ettiğimiz bu mağfiret gününde bir araya geldik."

Cizreli vatandaşlardan Bülent Özdan ise böyle bir gecede bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür kardeşlik ve beraberlik programlarının devam etmesini diledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.