Şırnak

Cizre'de yetim ve öksüz çocuklara bayram hediyesi

16:38 30 Haziran 2016
Cizre'de yetim ve öksüz çocuklara bayram hediyesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde müftülük tarafından Diyanet Vakfının desteğiyle hayata geçirilen projeyle yetim ve öksüz çocuklara bayram öncesi giyim yardımında bulunuldu.

Cami görevlileri ve Kur'an kurslarındaki eğiticilerin mahallelerinde belirlediği yetim ve öksüzler, ilçedeki mağazalarda 100 liralık bayram alışverişi yaptı.

İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, "Yetim ve öksüzler gülerse ancak bayramlar bayram olur" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, ilçenin terör olayları nedeniyle genci ve yaşlısıyla çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Çocuk ve gençlerin terör olaylarında büyük travmalar yaşadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Amacımız yetim ve öksüz çocukların bayramlarını yaşamalarını sağlamak. Yaptığımız çalışmada Cizre'de cami imamı ve Kur'an kursu öğreticilerimiz tarafından 4-13 yaşlarında bin 300 yetim ve öksüzün olduğu tespit edildi. Biz de bundan yola çıkarak bugün itibarıyla proje kapsamında yaklaşık 800 yetim ve öksüzü giydirdik. Diğer yetim ve öksüzlere de vatandaşların desteğiyle giyim yardımı yapacağız."

Cizre Ulucami imamı Murat Denli de proje kapsamında görevlendirildiklerini dile getirerek, yetimleri sevindirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Projenin amacına ulaştığını ifade eden Denli, cami cemaatinden büyük destek gördüklerini anlattı.

Denli, "İmam kardeşlerimizin ve cemaatimizin de desteğiyle inşallah bu sayı bine ulaşacaktır. İsteyen vatandaşlarımız müftülüğe başvurarak onlar da bir yetimi giydirebilir ve bu hayırlı çalışmaya ortak olabilir. Amacımız Ramazan Bayramı'nda çocuklara bayramı bayramca yaşatmak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.