Şırnak

FETÖ darbe girişimine tepkiler

11:02 17 Temmuz 2016
FETÖ darbe girişimine tepkiler

Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Cihan Birlik, AA muhabirine, ülkeyi ve demokrasiyi hedef alan darbe girişiminin, milletin ülkesine sahip çıkması sayesinde dünya demokrasisine geçecek bir irade ile önlendiğini söyledi.

Türkiye'ye diz çöktürmeyi hedefleyen kalkışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve milletin feraseti ile etkisiz hale getirildiğini belirten Birlik, "Türkiye'nin sağcısı, solcusu, İslamcısı, Türk'ü, Kürt'ü ve diğer kesimleriyle ülkesinin birliğini ve demokratik kazanımlarına sahip çıktı. Bu halk darbe kalkışmasına karşı canını vererek, ülkesine nasıl sahip çıktığını göstermiştir." ifadesini kullandı.

Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar da, tarihte bu gibi askeri darbelerin kesinlikle halkın yararına değil zararına olan girişimler olduğunu ve bunun adına ihanet denildiğini belirtti.

Irak ve Suriye'de yaşananlara dikkati çeken Tatar, "Halkımızın feraseti ve cesaretiyle devletine ve milletine sahip çıkmasıyla bu darbe teşebbüsü başarısız olmuştur. Bu darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha kimsenin bu tür şeylere yeltenmemesi için caydırıcı cezaların verilmesini bekliyoruz." dedi.

- "Milletimizin ve devletimizin yanındayız"

Şırnak Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri ve Gaziler Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör de hukuk ve demokrasi dışı yapılan girişimi lanetlediklerini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine Türk milleti tarafından en güzel cevabı verildiğini belirten Güngör, şunları kaydetti:

"Federasyonda yer alan 6 bin 450 köy korucusu olarak bu girişime karşı dimdik ayaktayız. Milletimizin ve devletimizin yanındayız. FETÖ terör örgütüne karşı her türlü mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Milletimizin. devletimizin ve bayrağımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Bugüne kadar terör örgütü PKK'ye karşı yaptığımız mücadelenin aynısını FETÖ terör örgütü için de gerçekleştireceğiz."

- "Milletin iradesi üzerinde bir vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz"

Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, milletin iradesine yapılan kalkışmanın büyük bir mücadele örneği gösterilerek püskürtüldüğünü aktararak, "Milletin iradesi üzerinde bir vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Sendikamız, milli iradenin en büyük savunucusudur. Sahada da alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

Kanaat önderi Aslan Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ mensupları tarafından ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden girişimini kınadığını söyledi.

Ülkenin dört bir yanındaki vatandaşların, devletine, bayrağına ve iradesine sahip çıktığını vurgulayan Tatar, şunları kaydetti:

"Bu darbe girişimi, tarihe kapkara bir leke olarak geçti. Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hedef alan bu darbe girişimine karşı milletimiz şanlı bir direnişle cevabını verdi. Bu kapkara gecenin sonunda aydınlığa çıkmamız, devletimiz ve milletimiz için bir şükür sebebi olduğu gibi yüce Türk milletine de özel bir teşekkür sebebidir. Kutlu yürüyüşümüz aynı kararlılıkla devam edecektir. Çapulculara, hainlere ve paralelcilere pabuç bırakmayacağız. Bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.