Şırnak

Silopi'nin terör mağduru öğrencisi tıp fakültesini kazandı

12:21 21 Ağustos 2016
Silopi'nin terör mağduru öğrencisi tıp fakültesini kazandı

Silopi ilçesinde yaşayan ve İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanan Aysel Kaplan'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ödül verdi.

LYS sınavında 534 puan ile Türkiye'de 418. sıraya yerleşen ve Silopi ilçe birincisi olan Aysel Kaplan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. İlçedeki terör olaylarına rağmen azmi ile büyük başarı elde eden Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dayanan tarafından cep telefonu ile ödüllendirildi.

Dayanan, 2015-2016 eğitim öğretim yılında terör olaylarından dolayı olumsuzluklar yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntılar içerisinde Kaplan'ın büyük bir başarı elde ettiğini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün bu başarıyı bize yaşatan Aysel kızımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin aldığı başarıda emeği geçen tüm okul müdürlerine, öğretmenlerine ve ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Silopi'de diğer öğrencilerimize örnek teşkil edecek bir başarıyı hepimize yaşattıkları için gurur duyuyoruz. İnşallah bu başarı diğer öğrencilerimize de örnek olur. İl ve ilçe genelinde bu başarıyı yaşatırlar."

Kaplan da sınava hazırladığı dönemde en büyük desteği ailesinden gördüğünü aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.