Şırnak

Şırnaklı güreşçinin hedefi Defolimpik Oyunları

13:22 24 Ağustos 2016
Şırnaklı güreşçinin hedefi Defolimpik Oyunları

EKREM PAYAN - Şırnak'ın Cizre ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yetişen 21 yaşındaki işitme engelli Resul Sadak, 12 yaşından beri yer aldığı güreşte, ikişer dünya ve Avrupa birinciliği ile 1 dünya ikinciliğini elde etti.

Resul Sadak, 9 yıldır yaptığı güreşte elde ettiği başarılara yenilerini eklemek için var gücüyle çalışıyor.

Batman Petrolspor bünyesinde çalışmalarına devam eden Resul, tatilini geçirdiği Cizre'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün tesislerinde, Samsun'da yapılacak 2017 Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na (Defolimpik Oyunları) hazırlanıyor.

İşitme engelli güreşçi Resul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda okuduğunu belirtti.

Türkiye ve Şırnak'ı en iyi şekilde temsil etmek istediğini ifade eden Resul, 2012'de büyüklerde dünya ikincisi olduğunu, 2014 yılında dünya birinciliği, 2015'te bir hafta içinde 2 Avrupa birinciliği, bu yıl da İran'ın başkenti Tahran'da dünya şampiyonluğu elde ettiğini aktardı.

"Bölgenin terörle değil, sporla anılmasını istiyorum. Hedefim 2017'de şampiyonluk." diyen Resul, Samsun'da düzenlenecek Defolimpik Oyunları'na en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştığını kaydetti.

Bölgede yaşanan sıkıntıların sporcuların başarılarını gölgelediğini belirten Resul, şöyle devam etti:

"Keşke bu sıkıntılı dönem hiç yaşanmasaydı, diyorum. Biz artık terörle değil, yaptığımız sporla başarılarımızla bu bölgede anılmak istiyoruz. İnşallah daha güzel spor başarılarının olmasını diliyorum. Artık televizyonlarda 'Gerçekten Şırnak'ta böyle insanlar da çıkıyor mu, böyle başarılı insan da mı var' demelerini bekliyorken, maalesef bu olaylar bizim başarımıza da engel oluyor ve başarımızı gölgeliyor."


- "Sıkıntılı süreçten sonra gençlerin spora ilgisi arttı


Cizre İlçe Gençlik Spor Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, başarılı sporcuların gençlere rol model olduğunu, bunlar sayesinde spora olan ilginin arttığını vurguladı.

"Resul'den Samsun'da yapılacak Defolimpik Oyunları'nda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmesini ve kendisinden şampiyonluk bekliyoruz." diyen Selimoğlu, şunları söyledi:

"Tesislerimizde 15 branşta yaklaşık 2 bin öğrenciye kurs ve hizmetleri, uzman öğreticiler eşliğinde ücretsiz veriyoruz. Bu sıkıntılı süreçten sonra gençlerin spora ilgisi arttı. Bu ilgiyi en iyi şekilde organize edip hem sağlıklı yaşam için spor yapma kültürünü kazandırmayı hem de elit sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bizim burada kurumsal olarak yaptığımız çalışmalar altyapı çalışması, uluslararası yarışmalara sporcu katmak ve yol göstermedir. Bundan sonraki süreçte iş profesyonelleşince sponsorların önemini artırıyor. Bölgemize bu konuda bir eksiklik mevcuttur. İş adamları ve şirketlerin bu sporcularımıza sponsor olarak yardımcı olmaları lazım."

Güreş antrenörü Sedat Makaraç da başarılı güreşçileri yetiştirmek için çalıştıklarını ve Resul ile gurur duyduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.