Şırnak

Cizre'deki terör saldırısı

11:33 30 Ağustos 2016
Cizre'deki terör saldırısı

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, "Adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin şiddeti ve silahın arkasına sarılarak masum insanları, sivilleri katleden her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz." dedi.

Aslan, beraberinde sendika yöneticileriyle 20 gün önce evinin önünde PKK'lı teröristlerce düzenlendiği tahmin edilen silahlı saldırı sonucu yaralanan ve önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Cizre Devlet Hastanesi personeli ve eski Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Macartay'ın (46) ailesini evinde ziyaret etti.

Konuşmasında son aylarda terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda masum insanın katledildiğini belirten Aslan, olayların bölgeye büyük zarar verdiğini söyledi.

Aslan, terör örgütüne küresel güçlerin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçme çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:

"Kürt ve Türk gerilimi üzerinden oluşturulan kaostan yararlanarak bu ülkeyi dünya nezdinde itibarsız göstermeye çalışıyor. Doğrusu bunun bu ülkede yaşayan farklı etnik unsurlara bir faydası olmadığını gördük. Sonuç olarak bir başkası güldü, bir başkası emeline ulaştı. Adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin şiddeti ve silahın arkasına sarılarak masum insanları, sivilleri katleden her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.