Şırnak

Cizre'de "total kalça protezi" ameliyatı yapıldı

12:08 30 Ağustos 2016
Cizre'de "total kalça protezi" ameliyatı yapıldı

Cizre ilçesinde "total kalça protezi" ameliyatı yapıldı.

Geçirdiği bir iş kazası sonucu 10 yıl önce sol kalça kemiği kırılan ve koltuk değneği ile yürüyen 46 yaşındaki Mahmut Tetik, Cizre Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan "total kalça protezi" ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Tetik, Ortopedi Uzmanı Dr. Bekir Candan ve ekibi tarafından yapılan ameliyat sonrası koltuk değneği kullanmadan yürümeye başladı. Total kalça protezi ameliyatının hastanelerinde ilk defa yapıldığını dile getiren Candan, kalça eklemi kireçlenen hastanın kalça eklemini tamamen değiştirdiklerini ifade etti.

Koltuk değneği kullanmadan yürümeye başlayan Tetik'in 15 gün sonra tamamen normal hayatına devam edebileceğini söyleyen Candan, "Hastanemizin koşulları bu tür ameliyatlar için uygun. Bu tür ameliyatlarda hastalar yanı başlarında bulunan hastanelere gitmek yerine başka illerdeki daha büyük hastanelere gitmek istediklerinden dolayı bu tür ameliyatlar buralarda yapılmıyordu. Cizre'deki bir vatandaşın Türkiye'nin herhangi bir yerinde alınan sağlık hizmetlerinin aynısını alması için en iyi şekilde sağlık hizmeti sunuyoruz." diye konuştu.

Ameliyat sonrası koltuk değneği kullanmadan yürüyeceği için mutlu olduğunu ifade eden Tetik, sağlığına kavuşmasında emeği geçen Candan ve ekibine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.