Şırnak

"PKK Kürtlerin düşmanı olan bir örgüttür"

14:52 03 Eylül 2016
"PKK Kürtlerin düşmanı olan bir örgüttür"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Esasında PKK, Kürtlerin düşmanı olan bir örgüttür. Biz asırlardır kardeşiz. Bin yıldır kardeşlik hukukumuz var. Netice itibarıyla kıblemiz bir, bayrağımız bir, ezanımız bir. PKK bazı ülkelerin maşası durumunda. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve yok etmek, Suriye'ye çevirmek için bir takım çalışmalar yapıyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Şırnak'a gelen Bakan Eroğlu'nu havalimanında Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan ve vatandaşlar karşıladı.

Buradan İdil ilçesine geçen Eroğlu ve beraberindekiler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaymakam Tepeli'den çalışmalara ilişkin bilgi alan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Şırnak merkez ve ilçelerini gerçekleştirecekleri çalışmalarla yaşanacak şehirler yapacaklarını belirtti.

- "PKK bazı ülkelerin maşası durumunda"

Bakan Eroğlu, bölgede terör örgütü PKK'nın vatandaşlara büyük eziyetler ve mağduriyetler yaşattığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Esasında PKK Kürtlerin düşmanı olan bir örgüttür. Biz asırlardır kardeşiz, bin yıldır kardeşlik hukukumuz var. Birbirimizle kız alıp vermişiz. Netice itibarıyla kıblemiz bir, bayrağımız bir, ezanımız bir. PKK bazı ülkelerin maşası durumunda. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve yok etmek, Suriye'ye çevirmek için birtakım çalışmalar yapıyor."

- "Şırnak destan yazdı"

"Şırnak il ve ilçeleri tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz'da bir destan yazdı. Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları daha da pekişti. Bu hain terör örgütüne karşı destansı bir başarı yakalandı." diyen Eroğlu, Şırnak'a teşekkür etmek için geldiklerini aktardı.

Eroğlu, devlet olarak mağduriyetleri en kısa zamanda bitireceklerine işaret ederek, her hafta Bakanlar Kurulu'nda bölgeye ilişkin çözümleri konuştuklarını belirtti.

"Buradaki insanları terör örgütünün insiyatifine bırakmayacağız." ifadesini kullanan Bakan Eroğlu, mağdur olanların mağduriyetlerinin mutlaka giderileceğini, yeni modern konutlar yapılacağını bildirdi.

Eroğlu, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları olduğuna işaret ederek yarın Diyarbakır'ı ziyaret edecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ın bu bölgelerin gelişmesi için büyük projeleri açıklayacağını anlattı.

- Şırnak'a 15 müjde

Şırnak'a elleri boş gelmediğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah Şırnak'ı Cizre'yi, Silopi ve İdil'i çiçek gibi yapacağız, buna kararlıyız. Bugün Şırnak ve ilçeleri için 15 müjde ile geldik. Bunların detayını Silopi'de açıklayacağım. Cizre ve İdil'de bulunan ovaları sulamaya kararlıyız. Özellikle Cizre ve İdil ovaları 618 bin 180 dekar arazi modern sulama sistemi ile sulanacak, yılda 3 ürün alma imkanına sahip olacaksınız. Planlaması bitti projeye başlıyoruz. Özellikle bunun için buradayım. Yıldırım hızıyla barajı ve sulama tesislerini yapacağız."

Eroğlu, bugün besmele çekerek çalışmalara başladıklarını belirterek, "596 milyon lira değerinde bir yatırım sırf Cizre ve İdil ilçelerinde yapılacak. Dere ıslahları ve ilçelere suyu da getirdik. İnşallah buraları cennet gibi yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cizre barajının temelini birlikte atacağız ve Cizre nehrini çok muhteşem bir şekilde ıslah ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, devlet olarak vatandaşın hizmetkarı olduklarını vurgulayarak, gerçekleşecek sulama projesi ile çiftçinin her yıl tarlasından üç ürün alabileceğini ve çiftçinin cebine yılda 400 milyon lira gireceğini sözlerine ekledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de kardeş olan bir halkın arasına son yıllarda PKK terör örgütü tarafından koyulan nifak tohumlarının hiçbir zaman muktedir olamayacağını kaydetti.

Bakan ve beraberindekiler, daha sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü.

TEOG'ta dereceye giren öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, onları başarılarından dolayı kutladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.