Şırnak

Silopi’de Kızılay Haftası etkinlikleri

19:56 04 Kasım 2016 1 Yorum Var
Silopi’de Kızılay Haftası etkinlikleri

Kızılay Haftası dolayısıyla Şırnak'ın Silopi ilçesinde etkinlik düzenlendi.

İstiklal İlkokulunun bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kızılay Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Güngörmüş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Özhan Özyerin, her yıl, 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nın kutlandığını anımsatı.

Müdür Özyerin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulan, 1877 yılında kırmızı ay anlamına gelen Hilal-i Ahmer adını alan ve Cumhuriyet döneminde adı Türk Kızılay Derneği olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıklayıcı biçimde değiştirilen bu derneğin, beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır. Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir. Yardımlaşma, insancıl, insanları yücelten, barış içinde bir arada yaşamayı sağlayan ve insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştiren bir duygudur." dedi.

Etkinlik daha sonra öğrencilerin Kızılay haftası dolayısı ile yazdıkları şiir ve yazıları okunmaları ile devam etti.

Kızılay Şube Başkanı Türkan, öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hüsnü saymak 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkese slmlar olsun gercekten sayin cok degerli kizilay baskani kemal turkan in oldugu zamandan bu yana silopi ve koylerinde hareketlilik olmustur yardim ve kan bagisi acisindan da cok calismalar yapiliyor sayin baskanimizi cani gonulden tebrik ederim saygiyla selamliyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.