Şırnak

Şırnaklılar sağlanan huzurdan memnun

15:43 25 Kasım 2016
Şırnaklılar sağlanan huzurdan memnun

PKK'lı teröristlerden temizlenen Şırnak'ta vatandaşlar, huzur içinde yaşamlarını sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle 14 Mart'tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının 14 Kasım'da kısmen kaldırılmasıyla vatandaşların kente dönüşü sürüyor.

246 gün aradan sonra kente dönen ve sağlanan huzur ortamında yeni bir yaşama başlamak isteyen vatandaşlar, mağduriyetlerine neden olan terör örgütü PKK'ya tepki gösteriyor.

Vatandaşlardan Hüsamettin Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle Şırnak'ın çok zarar gördüğünü belirterek vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Esnaf ve vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştığını dile getiren Duman, sokağa çıkma yasağının kısmen sona ermesiyle vatandaşların günlük yaşamlarını huzurla sürdürdüğünü aktardı.

- "El birliği ile Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz"

Duman, vatandaşların Şırnak'a dönmeye devam ettiğine işaret ederek "Vatandaşlar camilere akın ediyor. Bugün cuma namazımızı huzur içinde kıldık. İnşallah el birliği ile Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz. Daha güzel bir Şırnak'ı inşa etmek için hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor." dedi.

- "İnşallah daha güzel günler göreceğiz"

Şahin Üzen ise memleketlerine dönmenin sevincini yaşadıklarını Kürtçe anlattı. Bu olayların yaşanmasını hiç istemediklerini vurgulayan Üzen, bu tür olayları gerçekleştirmeye çalışanlara engel olacaklarını ifade etti.

"Vatandaşlar bu olaylarda çok mağdur oldu. Yetkilerin yardımıyla tekrar memleketimizin inşa edilmesi ve kalıcı huzurun tesis edilmesi en büyük arzumuzdur." diyen Üzen, huzurun sürmesini istediklerini aktardı.

Cemal Burçin, yaşanan olaylar nedeniyle huzura hasret kaldıklarına dikkati çekerek olayların sona ermesiyle istedikleri huzura kavuştuklarını bildirdi.

Bir daha benzer olayların yaşanmasını istemediklerine işaret eden Burçin, "İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Allah'tan temennimiz bu. Umutluyuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.