Şırnak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

19:05 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Kadınların büyük zulümlerle karşı karşıya kaldığını ancak, mücadeleyi bırakmadığını ifade eden Atan, kadına şiddetin durdurulması için toplumun her kesimine görev düştüğünü belirtti.

"Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir." diyen Atan, şunları kaydetti:

"Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda, başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler, şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.