Şırnak

Anayasa değişikliği referandumuna doğru

15:05 18 Şubat 2017
Anayasa değişikliği referandumuna doğru

Şırnak'ta bulunan 4 kadın sivil toplum kuruluşunun temsilcileri 16 Nisan'da yapılacak referandumda "Evet" deme kararı aldıklarını duyurdu.

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği, Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği, Yeşeren Gençlik Derneği ile Güçlü Eller Kadın Derneği bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak referandumda "Evet" oyu kullanma kararı aldı.

Vakıfkent Mahallesi'ndeki "Geleceğe Işık Saçan Derneği"nde toplanan STK temsilcileri ve üyelerine şehit ailelerinin yakınlarından da destek verdi.

Burada STK'lar adına konuşma yapan Geleceğe Işık Saçan Derneği Başkanı Hatice Atan, Türkiye’nin istikbal ve istikrarı için bir araya geldiklerini belirterek, Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyeceklerini söyledi.

16 Nisan’da yapılacak referandum seçiminde herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Atan, şöyle konuştu:

“Seçimde kadınlarımız rol model olacaklar. İl ve ilçelerimizde terör örgütü tarafından kazılan çukurlar sonucunda halkımız büyük acılar çekti bunda en büyük acıyı annelerimiz yaşadı. Bu acıların bir daha yaşanmaması için "Evet" oyunun sandıklarda çıkması biz Kürtlerin geleceği için çok önemli.

Bu referandum Milletvekili veya Belediye Başkanlığı seçimi değildir. Tamamen ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçimdir. Bunun için gece-gündüz demeden kapı kapı dolaşıp herkese yeni sitemi anlatacağız. Allah’ın izniyle 16 Nisan'da iki baharı birlikte yaşayacağız."

Kendilerini Nene Hatunlar olarak gördüklerini aktaran Atan, 15 Temmuz’un bekçileri, 16 Nisan'ın evetçileri olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.