Şırnak

PKK'lı teröristlerin zarar verdiği sağlık merkezi onarıldı

15:35 22 Şubat 2017
PKK'lı teröristlerin zarar verdiği sağlık merkezi onarıldı

Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin saldırısında kullanılmaz hale gelen Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yapılan onarımın ardından yeniden hizmet veriyor.

Terör örgütü PKK mensuplarınca kentte tuzaklanan el yapımı patlayıcılarla yapılan saldırılar sonucu kullanılmaz hale gelen Şırnak Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi onarıldı. Merkez, vatandaşlara yeniden hizmet vermeye başladı.

Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nurullah Alkış yaptığı açıklamada, sağlık merkezi ile makine ve ekipmanın terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle zarar gördüğünü, vatandaşlara geçici olarak Şırnak Devlet Hastanesinde hizmet verdiklerini anlattı.

"Sağlık merkezimiz konum olarak teröristlerin bulunduğu kritik bölgedeydi. Bu nedenle büyük hasarlar oluştu." diyen Alkış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sokağa çıkma yasağının bitimiyle zarar gören binamızı onarıma aldık. Onarımın bitmesiyle tekrar vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Şırnak'ta 8 aylık sokağa çıkma yasağı boyunca 3 bin 500 hastanın tedavisini yaptık. Binamıza yerleşmemizle günlük 200 ile 250 arası hasta bakıyoruz. Yasaktan önce 16 poliklinikle hizmet veriyorduk, şimdi ise 22 diş hekimi ve 15 poliklinikle hizmetlerimiz devam ediyor."

Merkezin 09.00-20.00 arasında hizmet verdiğini kaydeden Alkış, hafta sonlarında da açık olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.