Şırnak

Şırnak'ta konferans

21:39 18 Mart 2017
Şırnak'ta konferans

Şırnak'ta düzenlenen "Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Buluşması" etkinliğinde konferans düzenlendi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Şırnak İl Temsilciliği tarafından bir otelde düzenlenen konferansa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gülay Samancı, AK Parti eski Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan konuşmacı olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Samancı, Şırnak'ın yeniden inşasında en büyük görevin gençlere düştüğünü söyledi.

Konuşmasında gençliğin önemine değinen Samancı, 16 Nisan referandumda oylanacak anayasa değişikliğinde gençlere büyük önem verildiğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni düzenlemeyle gençlerimize 18 yaşında seçilme hakkını veriyoruz. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Konya'da 2011 yılında ben milletvekilliği yaptım. 34 yaşında bize nasip oldu. Keşke öncesinde nasip olsaymış. Bunun ne bir ayriyeten okulu ne de eğitimi oluyor. Orası bambaşka bir okul. Oradan kazanmış olduğumuz tecrübeler inanın ufkunuzu açıyor ve toplumsal anlamda sorumluluk bilincinizi daha da kuvvetlendiriyor, pekiştiriyor."

GENÇKONFED İl Temsilcisi Veysi Baran da ülkenin aydınlık geleceğinin önemli bir parçası olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgede gençlerin sosyal, ekonomik ve terör sorunu ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Baran, "Devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiştir. Bizlerde bu süreçte hem devletimiz hem de hükumetimiz için elimizden gelen bütün çabayı ve fazlasıyla katkı sunmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Konferansa, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Nuri Nas, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.