Şırnak

Silopi'de "Genç Çiftçi Projesi"

12:33 23 Mart 2017
Silopi'de "Genç Çiftçi Projesi"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçen yıl uygulamaya koyduğu "Genç Çiftçi Projesi" çerçevesinde Silopi ilçesinde yaşayan 24 genç çiftçiye 912 koyun ve 48 keçi hibe edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekim İbrahim Kerikli, projenin asıl amacının köylere dönüş olduğunu ve bunun en büyük etkisinin de hayvancılık olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu proje kapsamında kişi başı 38 koyun ve 2 keçi verildiğini, amacın tamamen hayvancılık teşviki olduğunu belirten Kerikli, şunları dile getirdi:

"Projeden ikisi bayan olmak üzere 24 çiftçimiz yararlanmaktadır. Ayrıca 2 çiftçimiz de 14 büyükbaş, 2 arıcılık ve 2 çilek desteği almaktadır. Bölgede hayvancılıkla erkeklerden çok bayanlar uğraşıyor. Bu proje ile bayanlar biraz daha ön plana çıkmaktadır. Verdiğimiz hayvanlar 3 yıl boyunca çiftçimize zimmetli olarak kalacaktır. Bunları satamayacaklar, kestiremeyecekler. Bu hayvanların 21 gün karantina süresi vardır. 21 günün sonun da elisa, IBR, brucellası bakıldıktan sonra Türk menşeyi ile küpe takıyoruz. Bunun ardında sigortalatarak Türk Hayvan Bilgi Sistemine kaydediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.