Şırnak

Halk oylamasına doğru

15:55 28 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı İffet Polat, 16 Nisan'da çıkacak "evet"in terör örgütlerine en büyük cevap olacağını söyledi.

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yürütülen seçim çalışmaları kapsamında Cizre'ye gelen Polat, Cizre Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, kadınlara hitap etti.

Türkiye'nin bazı dönemlerde zorlu evrelerden geçtiğini anlatan Polat, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bugüne kadar bazı güçlerin Türk-Kürt savaşı çıkarmaya çalıştığını aktardı.

Polat, tarihe bakıldığında Türklerin ve Kürlerin omuz omuza savaştığına işaret ederek, "Amaç 2 bin yıllık medeniyeti olan bu topraklarda İslamiyeti silmektir. Allah’ın izniyle bunu başaramayacaklar, kardeşliğimizi bozamayacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda açıklamada bulunan Polat, şöyle konuştu:

"Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için tarihi bir fırsat. Sandıklarda 'evet' oyunun çıkması düşmana ve terör örgütlerine vereceğimiz en büyük cevap olacak. Görüyorsunuz Batı bize karşı tamamen 'hayır' propagandası yürütmekte. Ona göre biz de daha çok çalışalım. Sadece bizim 'evet' dememiz yetmez. Gerekirse akrabalarımızı arayalım kapı kapı dolaşalım 'evet’leri arttıralım.”

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ise, referandum çalışmaları kapsamında kapı kapı dolaştıklarını söyledi.

Atan, "Zafer kazanmamıza sayılı günler kaldı." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.