Şırnak

Cizre Belediyesinden temizlik seferberliği

18:32 05 Mayıs 2017
Cizre Belediyesinden temizlik seferberliği

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi, şehrin temizliği için kesintisiz bir şekilde çalışıyor.

Cizre Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 106 personel, 12 çöp sıkıştırma aracı, 6 süpürge aracı, 2 sulama aracı, 1 adet konteynır dezenfekte aracı, molozları toplamak için 1 kepçe ve 1 kamyon ile 15 traktörle kentte her gün rutin bir şekilde çöp toplama işlemi gerçekleştiriyor.

Cizre’yi baştan değiştiren ve kentte proje üstüne proje üreten Cizre Belediyesi, temizlik konusunda da çalışmalarını gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde devam ettiriyor.

Temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, günde topladığı 195 ton çöpün yanı sıra 22 ton kömür külü topluyor, 45 kilometre yolu süpürge araçlarıyla temizliyor, araçların giremediği yerlere de 22 kişilik ferdi kadrosuyla el süpürgeleri aracılığıyla temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Merkezi caddelerde sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günlük üç defa düzenli bir şekilde çöpler toplanılıyor ve temizlik çalışması yapılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.