Şırnak

Cizre'de içme suyu şebekesi çalışmaları

17:53 14 Haziran 2017
Cizre'de içme suyu şebekesi çalışmaları

Cizre Belediyesi, ilçedeki içme ve kullanma suyu sorununu çözmek için içme suyu şebekesini yenileme ve güçlendirme çalışması başlattı.

Cizre Belediyesi, ilçeyi her alanda modern bir görünümüne kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

İlçede devam eden içme ve kullanma suyu sorunun tamamen çözmek ve bu sorunun tekrar yaşanmaması için DSİ tarafından kente kurulan arıtma tesisi çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

İnşaat çalışmaları devam eden arıtma tesisinin yıl sonuna doğru tamamlanması beklenirken, arıtma suyunun şehre kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde dağıtılması için de bütün mahalle, cadde ve sokaklarda alt yapı çalışmaları yapılıyor.

Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, eskimiş, artan nüfus için yetersiz kalan içme suyu şebekesini kaldırarak bunların yerine halkın ihtiyaçlarını giderecek şekilde çalışmalar yapıyor.

Ana hatların döşenmesi için görevlendirilen bir ekip 450’lik ve 228’lik borular döşemeye devam ederken, üç ekip de 140’lık boruları döşeme çalışması yapıyor.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Adanur, Cizre’nin artık modern bir kent haline geldiğini ifade ederek, alt yapısını tamamen değiştirdiklerini söyledi.

Daha güçlü ve artan nüfusa cevap olabilecek, uzun yıllar boyunca kentin yükünü kaldırabilecek bir alt yapı için şehrin bütün mahallelerinde, cadde ve sokaklarında çalışmalar başlattıklarını ifade eden Kaymakam Adanur, şöyle konuştu:

"Kentin en büyük sorunu olan içme suyu sorununu tamamen çözmek için hummalı bir çalışma başlattık. Kısa bir süre içinde arıtma tesisimiz bitecek ve bunun için de içme ve kullanma suyu şebeke hatlarını yeniliyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cizre'de her evde vatandaşlarımız musluklarını açtığı zaman suları temiz ve sağlıklı bir şekilde kesintisiz olarak akacaktır. Cizre'de artık su sorunu diye bir sorun kalmayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.