Şırnak

AK Partili kadınlardan şehit ve gazi yakınlarına iftar

09:34 18 Haziran 2017
AK Partili kadınlardan şehit ve gazi yakınlarına iftar

AK Parti Şırnak Kadın Kolları, şehit ve gazi eşlerine iftar verdi.

Bir otelde düzenlenen iftar programına, şehit ve gazi aileleri, STK temsilcileri, dernek üyeleri ile partililer katıldı.

İftarda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, şehit eşleri ve çocuklarıyla iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ramazan ayı boyunca kadın kolları olarak il genelinde 10 bin evi dolaştıklarını belirten Atan, annelerin hayır dualarını aldıklarını söyledi.

Atan, şunları kaydetti:

"Hz. Nuh'un şehri, insanlığın doğuşu olarak bilinen Şırnak, çok özel bir kenttir. Bu vatan uğruna en çok şehit veren illerin biri biziz. Çok kısa bir süre önce bu memleket tarafından çok sevilen ve insanları kucaklayan tümen komutanı ve 12 silah arkadaşını şehit verdik. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin. Songül komutanımız da bu topraklarda şehadet şerbetini içti. Songül komutanın burası için büyük hayalleri vardı. Bende onun bir kardeşi olarak hayallerini gerçekleştirmeye çalışacağım. Yine kısa bir süre önce güvenlik korucumuz Abdurrahman Avcı şehit oldu. Siz şehit anneleri, yakınları, evlatlarınızı, eşlerinizi, biz evlerimizde rahat edelim, sokaklarda rahat gezelim diye bu al bayrak, bu vatan için şehit verdiniz. Allah bize de bu mertebeyi nasip etsin."

Kentin terör olaylarından büyük zararlar gördüğünü belirten Atan, şehrin imar ve inşasında özellikle kadınlara büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.