Şırnak

Şırnak'ta "15 Temmuz" paneli

20:47 18 Temmuz 2017
Şırnak'ta "15 Temmuz" paneli

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) tarafından "15 Temmuz Öncesi ve Sonrası" paneli düzenlendi.

Üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, panelde yaptığı konuşmada, Şırnaklı vatandaşların da darbeye karşı dik durduğunu söyledi.

Zengin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada "Ben milletin üstünde bir güç tanımıyorum" cümlesinin tarihe geçecek bir konuşma olduğunu belirtti.

Türkiye'de son 15 yılda milletin seçtiği vesayet yapı ortadan kalktığı için devlet ve milletin örtüştüğünü ifade eden Zengin, şunları kaydetti:

"Devletle millet örtüştüğü için böyle bir saldırı karşısında hiçbir vatandaş onların yanında durmadı bu da muazzam bir durumdur. Bu birlikteliğin devamı halinde bizim çözemeyeceğimiz bir sorun kalmaz."

Başbakan Danışmanı Dr. Necdet Subaşı ise, 15 Temmuz'da insanların hiçbir karşılık beklemeksizin kendilerini tankların önüne attığını söyledi.

Vali Mehmet Aktaş da, 15 Temmuz 2016'da ülkenin daha önce hiç yaşamadığı bir ihaneti yaşadığını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın ülkeye büyük bir ihanet içerisinde olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:

"Başta Şırnak halkı olmak üzere bütün Türkiye 15 Temmuz'da yaşanan ihanete geçit vermedi. Tabi ki buradaki amaç, bizi kardeş kavgasına düşürmek, ülkemizi bölmektir. Bu ihanete aziz milletimiz geçit vermedi. FETÖ’cüler maalesef bu milleti helal paralarıyla aldığı ve onların namuslarına ihanet ettikleri silahları millete doğrultmuşlar ve onlara sıkmışlar. Ama aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda dimdik durarak bu ihanete geçiş vermedi."

Konuşmaların ardından ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin ile Başbakan Başdanışmanı Subaşı'na çeşitli hediyeler verdi.

Panel öncesi davetliler, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan sergiyi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.