Şırnak

Şırnak'ta AA fotoğraflarıyla "15 Temmuz" sergisi

16:09 19 Temmuz 2017
Şırnak'ta AA fotoğraflarıyla "15 Temmuz" sergisi

Şırnak Üniversitesince, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

AA foto muhabirlerinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, Başbakan Başdanışmanı Necdet Subaşı ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin, fotoğrafları gördüğünde 15 Temmuz'u zihninde tekrar yaşadığını belirterek, AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflarda o güne ait kaçırdığı bazı şeyleri tekrar hatırlattığını dile getirdi.

Zengin, şöyle konuştu:

"Sokaklarda uyuyan çocuklar, darbeci askerden silahını alan polislerimiz, bir taraftan şaşkın askerler, ne yaptığının farkında olmayan erler, o hüznü ve ızdırabı bir taraftan tekrar hatırlıyoruz. Bir taraftan da onur duyuyoruz. O gece o kadar feraset sahibi bir millet var ki bu olaylar karşısında. O kadar ızdırabın sonunda milletin zaferi ile sonuçlanan, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletin zaferi ile sonuçlanan bir hamt günü. Çok güzel bir çalışma olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Sergiyi gezen vatandaşlardan Serdar Tatar ise, Türk halkının 15 Temmuz'da tüm dünyaya bir mesaj verdiğini belirterek, "15 Temmuz zaferi gösterdi ki Türk halkı İslam coğrafyasında hiç bir teröre izin vermeyecektir. Uçaklara taş atan bir milletin iman gücü her şeyin üstesinden gelmiştir." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Nuri Genç de, 15 Temmuz'un yüzyıllarca anlatılacak bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Genç, "Devletimizin ve vatandaşımızın birlik ve beraberlik içinde olması, bundan sonra kenetlenmesi, herkesin geçmişten ders alması gerekir. Devletimizin bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmamasını umut ediyoruz." diye konuştu.

Serginin açılışına, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Nuri Nas, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.