Şırnak

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi

20:02 19 Temmuz 2017
"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları halka daha iyi anlatabilmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" etkinliğinin 108’incisi Şırnak'ta yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ersin Düzen'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz gazilerinden Yusuf Özgün, Mehmet Köse ve Yusuf Ak o gece yaşadıklarını anlattı.

Gazi Ak, evinde televizyon izlerken kalkışma olduğuna dair alt yazıyı ve haberleri gördüğünü belirterek, çocuklarını öpüp eşiyle helalleştikten sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yola çıktığını söyledi.

Evden 'şehit olmaya gidiyorum' diyerek çıktığını dile getiren Ak, şöyle konuştu:

"Köprü gişelerine geldiğimizde insanlar yerde yatıyorlardı. Karşı taraftaki askerler yaralıları almamıza bile izin vermediler. Köprünün tepesinde duran keskin nişancı yanımdaki arkadaşımı ve kuzenimi yaraladı. Ben de sabaha karşı tank ateşiyle vuruldum. Başımda 3 şarapnel parçası var. Tedavim devam ediyor. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum ama bu hainlerin kafamdaki şarapnel parçalarını ben şeref madalyası olarak taşıyorum ve hep taşıyacağım"

-"Bu günü unutmayacağız unutturmayacağız"

Gazi Mehmet Köse de 15 Temmuz'u hiç bir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Hayatında sadece askerde ve televizyonlarda tank gördüğünü aktaran Köse, " Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförüyüm. O gece göreve çağrıldık. Kışla önünde kepçe kamyonları çektik. Allah o sabah bana izni ve inayetiyle 5 dakika içinde tank sürmeyi öğretti, o şeref bana ait oldu. Ben sürmeseydim inanıyorum ki başka bir arkadaşım, kardeşim o görevi yapardı. Şimdi bugünü unutmayacağız unutturmayacağız. Bazı insanlar bunun tiyatro olduğunu söylüyorlar, özellikle sanat camiası. Madem ki öyle neden gidip oynamadınız diye sorası geliyor insanın. 15 Temmuz gecesi genci yaşlısı herkes uçağa kafa tuttu tankın önüne attı kendini. " diye konuştu.

Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programın sonunda konuşmacılara Türk bayrağı hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.