Şırnak

"Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı"

18:44 13 Ekim 2017
"Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı"

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, "Üniversitemizde amacımız yıl sonuna kadar en az 40 proje gerçekleştirmek. Hastalığı bilmeden tedavi uygularsanız hastayı yanlış tedaviden kaybedersiniz, biz de önce sorunları masaya yatırdık, hastalığı biliyoruz, şimdi tedavi edeceğiz." dedi.

Şırnak Üniversitesi tarafında düzenlenen "Şırnak 2023 Çalıştayı" sona erdi. Rektör Prof. Dr. Erkan, çalıştay sonuçlarını açıklamak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, eğitim ve öğretimde bilim ve bilgiye dayalı bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi.

Bilimsel araştırmaları detaylıca sürdürdüklerini ifade eden Erkan, halka hizmeti bilimi, bilgiyi paylaşarak yapacaklarını belirtti.

Çalıştayda, sorunları masaya yatırdıklarını aktaran Erkan, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde amacımız yıl sonuna kadar en az 40 proje gerçekleştirmek. Hastalığı bilmeden tedavi uygularsanız hastayı yanlış tedaviden kaybedersiniz, biz de önce sorunları masaya yatırdık, hastalığı biliyoruz, şimdi tedavi edeceğiz. Çalıştayda halkla üniversitenin çok uyumlu olduğunu gördük. İnşallah hep birlikte güzel sonuçlar alacağız."

Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz ise, 12 temada sunum yapılan çalıştaya, 85 kurum, 10 sendika, 52 sivil toplum kuruluşu ve 50 akademisyenin katıldığını söyledi.

Çalıştayda kentteki temel sorunların ele alındığını belirten Baz, katılımı sağlayanlara teşekkür etti.

Çalıştayda konuşulan konulardan örnekler veren Baz, şöyle devam etti:

"Sonuç olarak kent terör, olumsuz algı, bozulan sosyal yapı gibi birbirini tetikleyen sorunlar yumağı gibi görüntü ve algıya sahip. Bununla birlikte kentin sahip olduğu insan kaynakları, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, coğrafi konumu ile çok yüksek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyel ve fırsatlar birbirini tetikleyecek küçük dokunuşlarla kısa sürede olumlu ve hızlı bir dönüşüm imkanına sahiptir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.