Şırnak

Silopi’de engellilere yönelik etkinlik

17:35 12 Aralık 2017
Silopi’de engellilere yönelik etkinlik

Silopi Belediyesi Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezi'nde engellilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

Özel bir rehabilitasyon merkezi müdürü Hacı Ahmet Altınkanat, etkinlikte yaptığı konuşmada, yapılan etkinliklerle eğitimin engelliler üzerindeki olumlu davranışlarını, öğrencilerin eğitim sayesinde neleri başarabileceklerini birlikte görme imkanı bulacaklarını belirtti.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin engelli olduğunu belirten Altınkanat, Türkiye'de yaklaşık 4 buçuk milyon civarında engellinin olduğunu kaydetti.

Altınkanat, şunları kaydetti:

"Devletimiz son yıllarda engelli yurttaşlarımıza büyük ölçüde sahip çıkmaktadır. Bu amaçla görme, işitme, fiziksel ve ruhsal engelli bireylerin rehabilite edilmesi amacı ile okullar açmaktadır. Ayrıca yurdumuzun her köşesinde rehabilitasyon merkezleri açtırarak eğitim olanakları yaygın hale getirilmeye çalışmaktadır."

Konuşmanın ardından engelli öğrenciler tarafından oyunlar sergilendi.

Silopi Belediye Başkanvekili Kaymakam Savaş Konak, engelli öğrencilere oyuncak hediye etti.

Etkinliğe, Silopi Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Ökten ve Kemal Ökten, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, Kadın Merkezi Müdürü Gönül Ürgen, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Halil Coşkun ve kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.