Şırnak

İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şubesi açıldı

16:51 29 Aralık 2017
İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şubesi açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şubesi, törenle açıldı.

Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'nda İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şubesi ile şube içerisinde Hz. Nuh'un Gemisi Kitap Kafe'nin açılışını, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ve kurum müdürleri yaptı.

Şube ve kitap kafenin hayırlara vesile olmasını dileyen Bedirhanoğlu, "Cemiyet ve kafenin iç içe olması ayrı bir avantaj teşkil ediyor. Buradaki amaç, gençlerimizin vakitlerini öğrenerek geçirmelerini sağlamaktır. Burada, Kur'an ve üniversiteye hazırlık kursları olacak. Kütüphane, müzik bölümü, etüt merkezi gibi bir çok eğitim faaliyetinden aynı anda öğrencilerimiz yaralanabilecek." diye konuştu.

Üniversiteye hazırlık kursunda ders gören öğrencileri de ziyaret eden Bedirhanoğlu, öğrencilere çalışmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Bedirhanoğlu, "Sizlerin sayesinde Şırnak artık terör ile değil, eğitim ve kültürel faaliyetleri ile anılacaktır. Kapılarımız siz değerli kardeşlerimize 24 saat açıktır. Ne zaman ne ihtiyacınız olursa olsun kapımızı çalmaktan çekinmeyin." dedi.

Kafenin müzik odasında da Rektör Erkan, bağlama çaldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.