Şırnak

DİKA "11. Kalkınma Planı" Toplantısı

14:44 16 Şubat 2018
DİKA "11. Kalkınma Planı" Toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "11. Kalkınma Planı" hazırlıkları kapsamında Şırnak’ta toplantı düzenledi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 2019 ve 2023 vizyonunda, Cumhuriyetin 100. yılına denk gelecek şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.

Toplantıda katılımcıların dolduracağı anketler hakkında bilgi veren Altındağ, şöyle konuştu:

"İlk defa bakanlığımıza 'Yerelde böyle bir çalışma yapalım' dedik. Yerel ne düşünüyor, özellikle Şırnak 5 yılını nasıl görmek istiyor? Hangi konular üzerinde çalışma istiyor, bu bizim için çok önemliydi. Bakanlığımızın yaptığı anket çalışmasında 17 maddemiz var. Sağlıktan turizme, tarımdan sanayiye kısacası 17 madde içinde sizin uygun gördüğünüz ve bu gelecekte Şırnak’ı daha iyi noktaya götürebilecek ya da Şırnak’ta çok riskli gördüğünüz bir şeyi bertaraf edecek bir anlayışla bakmanızı istirham edeceğiz."

Toplantı sonucunda elde edilecek notları 21 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini söyleyen Altındağ, yerel dinamiklerin vereceği bilgilerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Konuşmanın ardından sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler anket masalarında toplanarak kentin sorun ve sıkıntılarını moderatörlere aktardı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Serdar Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.