Şırnak

Silopi TÜRGEV Kız Yurdunda el emeği sergisi

16:51 29 Nisan 2018
Silopi TÜRGEV Kız Yurdunda el emeği sergisi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Silopi Kız Yurdunda el sanatları sergisi düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen eğitmenler gözetiminde TÜRGEV yurdunda kalan öğrencilere yönelik açılan resim ve filografi kursları sona erdi.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler boş zamanların değerlendirmek üzere katıldıkları kurslarda üretikleri el ürünleri, düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sundu.

Yurdun bahçesinde açılan sergiye Silopi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Sezer Işıktaş, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, TÜGVA Silopi Teşkilat Başkanı Fırat Haşimoğlu da katıldı.

Kaymakam Işıktaş, yaptığı konuşmada, Silopi'nin artık bu tür sosyal etkinliklerle anılacağını vurguladı.

Aynı sergiyi İstanbul'da da açmak istediklerini aktaran Işıktaş, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, okula devam etmenin yanında boş zamanlarında hem kültürel hem de el sanatları anlamında zamanlarını değerlendirmek için bu şekilde verimli çalışmalar yapmaktadırlar. İnşallah bundan sonra ilçemiz bu tür etkinliklerle daha çok gündeme gelecektir."

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Altun da amatör düzeyde yapılan ve son derece profesyonel olan ürünleri görmekten çok büyük keyif aldığını belirtti.

Öğrencilerin zekalarıyla ve el emekleriyle öne çıktığını anlatan Altun, "Silopi'miz çok daha hızlı bir şekilde ilerleyecek. Burada sivil toplum olarak TÜRGEV olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların çok ciddi şekilde karşılık bulduğunu görüyoruz." dedi.

Sergiye katılan öğrenci velisi Azime Uslu ise kızının kendisinin profilini çizdiği resmi sergide görünce çok mutlu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.