Şırnak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Şırnak'ta

15:03 27 Mayıs 2018
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Şırnak'ta

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki terör mağduru aileler başta olmak üzere, tüm ihtiyaç sahiplerinin elini sıkı sıkı tutacağız, onları asla yalnız bırakmayacağız." dedi.

Kınık, Kızılay Cizre Şubesince tarihi İçkele'de gerçekleştirilen iftar programında yaptığı konuşmada, terörden olumsuz etkilenen yerlerin başında gelen Cizre'de gerçekleştirilen iftar programının anlamlı ve çok özel olduğunu söyledi.

Bölgede çok sayıda insanın terör acısı yaşadığını dile getiren Kınık, acıların dindirilmesi için hem devletin hem de Kızılay'ın seferber olduğunu ifade etti.

Kınık, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki terör mağduru aileler başta olmak üzere, tüm ihtiyaç sahiplerinin elini sıkı sıkı tutacağız, onları asla yalnız bırakmayacağız. Desteğimizi artırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Ramazan ayı boyunca bölgedeki faaliyetlerimiz yoğun olarak devam edecek. Bir önceki kurban bayramında vekalet sahipleri adına kestiğimiz ve konserve haline getirdiğimiz etleri Cizreli kardeşlerimiz başta olmak üzere bölgedeki diğer ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladık. Yatılı bölge okullarındaki yavrularımızın harçlığını da vereceğiz. Ailelere ayrıca nakdi yardımları sürdüreceğiz. İhtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında yardım köprüsü olmaya devam edeceğiz."

Ziyaret kapsamında Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile görüşen Kınık, bölgede yapacakları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Kınık, sahurda da bir vatandaşın evine konuk oldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.