Şırnak

Uludere'de açılması planlanan sınır kapısı

17:54 03 Temmuz 2018
Uludere'de açılması planlanan sınır kapısı

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Silopi ilçesini ziyaret ederek, Uludere ilçesinde açılması planlanan sınır kapısı konusunun görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Silopi'de Iraklı gümrük yetkilileri görüşen Erkan, bir kafede, Irak’a yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile ithalat ve ihracat yapan firma sahipleriyle buluştu.

Daha sonra Silopi Kaymakamlığında yapılan toplantıya katılan Erkan, Irak'ın kuzeyinden gelen gümrük yetkilileri fikir alışverişinde bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Uludere’de kurulması planlanan sınır kapısının görüşüldüğü belirtildi.

Erkan, partisinin ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, özellikle uluslararası yolcu taşımacılığı yapan vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinleme fırsatı bulduklarını belirtti.

Talepleri aldıktan sonra Irak tarafının gümrük mülki idare amirine sorunları birinci elden aktardığını ifade eden Erkan, "Bu manada ümit ediyorumki çok kısa süre içerisinde arkadaşlarımızın dile getirdiği sorunları çözeceğiz. Daha önemlisi nasip olursa eğer ikinci sınır kapısının açılması için de bir takım temaslarda bulunduk. Önümüzdeki ay diplomatik çerçevede yapılacak görüşmeler için heyet olarak Irak'a geçeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.