Şırnak

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri Nijer'de bayramlaştı

09:53 25 Ağustos 2018
Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri Nijer'de bayramlaştı

Nijer'in başkenti Niamey'de bir araya gelen Türkiye Diyanet Vakfı, Maarif Vakfı ve Cansuyu Derneği gönülleri görüş alışverişinde bulunarak bayramlaştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla yardıma muhtaç Nijerlilere yardım etmek amacıyla başkent Niamey'de bulunan Türkiye Diyanet Vakfı ve Cansuyu Derneği gönüllüleri Maarif Vakfı yetkilileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Nijer Ekip Sorumlusu Mahmut Temelli, burada Türkiye'yi temsil etmekten mutluluk duyduklarını, bütün STK'lar ile bir çatı altında olmaktan sevinç duyduğunu dile getirdi.

Temelli, "Nijer'in bu yıl en güzel yanı, Maarif Vakfı tarafından bütün STK'larımızın bir araya gelerek daha güçlü bir duruş, daha güçlü bir varoluş sergilemekti. Maarif Vakfı'nın buradaki çalışmaları uzun süreli çalışmalardır. Onların varlıkları bizim gücümüze güç katıyor. Bizler, onlara destek amaçlı elimizden geleni yapacağız. Yekvücut şeklinde Türkiyemizi temsil edeceğiz." dedi.

- "Bu mazlum coğrafyaları yalnız bırakmayacağız"

Cansuyu Derneği Nijer Ekip Sorumlusu Hüseyin Mete ise Niamey'de yaşadığı en güzel anılarından bir tanesinin de Maarif Vakfı çatısı altında bir araya gelerek diğer STK temsilcileri ile bayramlaşma olduğunu söyledi.

Bu buluşmayla bir nebze olsa memleket hasretini giderdiklerini belirten Mete, "Buradaki kardeşlerimizin bize ihtiyacı olabilir ama asıl olan şey bizim onlara ihtiyacımızdır. Biz bir kez daha buradan sesleniyoruz. Bu mazlum coğrafyaları yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

Maarif Vakfı Okulları Nijer Ülke Direktörü Celal Düzcan ise STK temsilcilerini Maarif Vakfı çatısı altında toplamaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Tekrar onları bekleriz buraya. Bu organizasyonların artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu yardımlarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.