Şırnak

Şırnak esnafına etiket denetimi

11:35 10 Ekim 2018
Şırnak esnafına etiket denetimi

Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinde etiket denetimi yaptı.

Belediye Zabıta, Tarım ve Orman ile Ticaret İl müdürlükleri ekipleri, Şehri Nuh Mahallesi Hastane Caddesi'nden başlayarak marketlerde raflardaki etiketleri karşılaştırıp fahiş oranda fiyat farkı yapılıp yapılmadığını araştırdı.

Ürünlerin etiketleri ve kasa fiyatlarını karşılaştıran ekipler, etiket fiyatıyla kasa fiyatının farklı marketler hakkında idari yaptırım uyguladı.

Ekipler, kenteki çeşitli market ve fırınları kontrol edip, fiyat ve gramaj kontrolünde bulundu.

Son zamanlarda artan fiyat artışlardan dolayı süper market ve normal marketlerde fiyat artışı yaşandığını kaydeden Zabıta Müdürü Nurettin Basan, denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Basan, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve haksız kazancın önüne geçmek için fiyat etiketlerini kontrol ediyoruz." dedi.

Reyondaki etiket fiyatıyla kasadaki etiket fiyatını karşılaştırıp, arasındaki fiyatta bir fark olup olmadığını tespit etmeye çalıştıklarını belirten Basan, yaşanan fiyat artışının kaynağını bulmaya çalıştıklarını, tespit ettikleri durumları raporlaştırdıktan sonra ilgili mercilere ilettiklerini ifade etti.

Basan, haksız kazancın önüne geçebilmek için zabıta ekiplerince kentteki market ve fırınlarda denetimlerinin artırılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.