Sivas

Sivas'ta tarımsal etkinliğin arttırılması ve koordinasyon toplantısı

15:50 20 Ağustos 2015
Sivas'ta tarımsal etkinliğin arttırılması ve koordinasyon toplantısı

Sivas'ta tarımsal etkinliğin arttırılması ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün karşısında bulunan uygulama bahçesinde düzenlenen toplantıya katılan Sivas Valisi Alim Barut, yaptığı konuşmada, Sivas'ta tarım ve hayvancılığın atılım yaptığını söyledi.

Barut, gelecek yıl İl Özel İdaresinin tarım ve hayvancılığa daha fazla ödenek ayıracağını kaydetti.

Sivas'ın ürettiği tüm bitkisel ve hayvansal ürünlerde değer ve üretim bakımından Türkiye'de önemli sıralarda olduğunu dile getiren Barut, "Mesela buğday üretiminde Türkiye'de 3. sıradayız. Korungada birinci sıradayız. Süt üretiminde 3. sıradayız. Bal üretiminde işletme olarak 2'nci, üretim olarak 4. sıradayız. Bütün bunlar çiftçimize gelir olarak yansıyor" diye konuştu.

Barut, Sivas'ta 3 milyon 652 bin dekar alanda hububat tarımı yapıldığını söyledi.

- Bitkisel ve hayvansal üretimin değeri arttı

İl Özel İdaresinin katkısıyla 90 dekar alanın tarımsal hizmetlere ayrıldığını belirten Barut, şunları kaydetti:

"Tarıma elverişli arazimiz bir milyon 106 hektar. Sulanabilir arazimiz 310 bin hektar ancak şu anda sulanan arazimiz 180 bin hektar. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce sulama tesisleri yapıldı. Kısa dönemde hizmete alınabilecek hale geldi. Böylece 310 bin hektarın 245 bin hektarı sulamaya açılmış olacak. Bitkisel üretim değeri 2002 yılında 222 milyon lira olarak ortaya çıkıyordu. 2014 yılında bu değer 773 milyon liraya çıktı. Yani bitkisel üretim değeri olarak 13 yıllık dönemde yüzde 248 bir artış sağlandı. Hayvansal üretimde de bundan daha iyi veriler var. 2002'de 427 milyon liralık hayvansal üretim değeri, 2014'te 2 milyar 800 bin liraya çıkmış durumda."

Konuşmasının ardından bahçeyi gezen Barut, üretilen meyve ve sebzeler hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan'dan bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.