Sivas

Suşehri'de beç tavuğu dağıtıldı

12:41 21 Ağustos 2015
Suşehri'de beç tavuğu dağıtıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında muhtarlara 30 beç tavuğu dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Müdürlüğü görevlilerince Yozgat Yaban Hayvanı Üretim İstasyonundan getirilen 30 beç tavuğu, İlçe hükümet konağı önünde 14 köy ile bir mahalle muhtarına verildi.

Kaymakam Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beç tavuklarının kenelerin yoğun görüldüğü tespit edilen 14 köy ve bir mahalle muhtarına verildiğini söyledi.

Tavukların Akşar, Aşağıakören, Boyalıca, Camili, Çamlıdere, Erence Eskitoprak, Güngçören, Kekeç, Kızıltoprak, Kozçukur, Polat, Tatar ve Yukarıakören köyleriyle Taşköprü Mahalle muhtarlarına verildiğini belirten Perçi, "30 beç tavuğu, hayvancılığın yoğun olduğu kene riskinin bulunduğu köyler seçilerek bir çift olarak ve bedelsiz teslim edilmiştir" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ruşen Kıncal da beç tavuklarının, 2 kilometre kadar çevrede gezerek keneyle mücadele etmesi, kümeslerine herhangi bir tehlike hissettikleri anda çığlık atarak haber vermeleri, su ihtiyaçlarının az olmasının önemli özelliği olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.