Sivas

Kaplıcalarda "bayram tatili" hareketliliği

11:32 17 Eylül 2015
Kaplıcalarda "bayram tatili" hareketliliği

SERHAT ZAFER - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması kaplıca sektöründe yüzleri güldürdü.

Türkiye Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkan Yardımcısı Fuat Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin ardından kaplıca sektöründe de büyük hareketlilik yaşandığını ve rezervasyonların arttığını söyledi. 

Bayram tatilinin yaz döneminde tatile çıkamayanlar için önemli bir fırsat olduğunu anlatan Ünsal, vatandaşların bu dönemde gerek tatil gerekse tedavi amaçlı olarak kaplıcaları tercih ettiğini belirtti.

"Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması turizm açısından çok güzel bir fırsattır. Tatilin, yaz sezonunun sonlarına gelmesinin kaplıca turizmi açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum" diyen Ünsal, Kurban Bayramı tatili boyunca her türlü hazırlığı yaptıklarını ve taleplere cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti.

- Kangal Balıklı Kaplıcaları

Sivas'a 98, Kangal ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Kangal Balıklı Kaplıcalarının da işletmecisi olan Fuat Ünsal, bayramda Balıklı Kaplıca'da doluluk oranının yüzde 70-80'e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Ünsal, 37 derece sıcaklıktaki havuzlarda yer alan "doktor balıklar"ın özellikle sedef ve diğer cilt hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını, kaplıcanın da sedef hastalığının tedavisi konusunda dünyaca bilinen bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

- Pamukkale'da termal yoğunluğu

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, doluluk oranlarının geçen yılla aynı seviyelerde devam ettiğini söyledi.

Uzakdoğu'dan gelen turist sayısındaki artışın genel düşüşü engellediğine işaret eden Şen, "Avrupa ülkeleri ve Japonya'dan gelen turist sayısında düşüşler olmasına rağmen şu an itibarıyla geçen yılki rakamları yakalamış durumdayız. Bunda Güney Koreli ve Çinli turistler etkili oldu. Denizli'de 12 ay boyunca sürdürülebilir bir turizm hareketi olduğundan sonbahar döneminde de yoğunluk bekliyoruz" dedi.

Şen, geçen yıl Pamukkale ören yerine 1 milyon 879 bin ziyaretçinin geldiğini, bu yılı ise 1 milyon 900 bin civarında bir rakamla yılı kapatmayı beklediklerini bildirerek, okulların açılmasının bayram sonrasına ertelenmesi ve bayram tatilinin uzatılmasının özellikle termal turizme hareketlilik kazandıracağına dikkat çekti.

Pamukkale'nin en yoğun döneminin sonbahar olduğunu kaydeden Şen, "Şu anda bölgemizdeki otellerin doluluğu yüzde 90'a ulaştı. Bayramda tatilini Pamukkale'de geçirmek isteyen vatandaşlarımızın yer bulabilmek için elini çabuk tutması gerekiyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.