Sivas

Gaziler Günü

13:39 19 Eylül 2015
Gaziler Günü

Şarkışla, Ulaş ve Suşehri ilçelerinde tören düzenlendi

Sivas'ın Şarkışla, Ulaş ve Suşehri ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şarkışla Gülsu Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Jandarma üsteğmen Ramazan Ergel, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından tören okunan şiirlerle sona erdi.

- Ulaş 

Ulaş'ta Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, çelenk sunumuyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Kürşat Çetin, burada yaptığı konuşmada,  "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kahraman gazilerinin gösterdiği üstün kahramanlık ve fedakarlıklarla yükselmiştir. Bugün de onların gösterdiği emsalsiz mücadeleden aldığı manevi güçle huzur ve barış içinde yaşamaktadır" dedi.

Törene, Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün,  İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Memet Dursun, gaziler, okul müdürleri ve siyasi parti temsilciler katıldı.

Kaymakam Altun, törenin ardından gazilerle sohbet etti. 

- Suşehri 

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın ve Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Jandarma Astsuaby Üstçavuş Mesut Başarslan, yaptığı konuşmada, "Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram yoktur. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Kaymakam Perçi de törenin ardından gazilerle bir araya gelerek, "Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için fedakarca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.