Sivas

BBP'den İl Halk Kütüphanesi ismine tepki

17:07 07 Ekim 2015
BBP'den İl Halk Kütüphanesi ismine tepki

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili adayı Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu isminin kütüphaneye değil, yapılacak kültür kompleksine verilmesini istediklerini belirtti

Sivas İnönü Bulvarı üzerinde yapımı devam eden İl Halk Kütüphane'sine Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi düşüncesine partililer tepki gösterdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve BBP Sivas Milletvekili adayı Doğan Ürgüp, kütüphane önünde yaptığı basın açıklamasında, durumu basından öğrendiklerini belirtti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin kütüphaneye verilmesini istemediklerini dile getiren Ürgüp, Sivas Valiliği'ne merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, oğlu Furkan ve abisi Yusuf Yazıcıoğlu'nunda imzaladığı itiraz dilekçesini verdiklerini söyledi.

Ürgüp, Yazıcıoğlu'nun isminin kültür merkezine verilmesi yönünde söz aldıklarını iddia ederek, şunları söyledi:

"Daha önce gerek dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gerekse de diğer bürokratlarla yapılan görüşmelerde bakan beyin basın huzurunda yaptığı açıklamalarında, Sivas'ta 'Muhsin Yazıcıolu Kültür Merkezi' adında büyük bir kompleks yapılacağı ve buraya başkanın adı verileceği sözü verilmişti. Hatta Sivas Belediyesi'nin yapmak istediği kültür merkezinin devlet tarafından yapılacağı gerekçesiyle projeyi Kültür Bakanlığı devralmıştı. Yapılacak kültür kompleksine merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verilmesini bu nedenle mevcut kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmemesini talep ediyoruz. Bu hususta isim hakkı bulunan ailesi olarak ısrarlı talebimizi bildiriyor ve gereğinin yapılmasını istiyoruz."

Yusuf Yazıcıoğlu ise "Biz dilekçemizi yazdık Valiliğe verdik. Eğer vazgeçilmezse kanuni yollara başvuracağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.