Sivas

Gürün MYO'da 21. yıl coşkusu

14:29 09 Ekim 2015
Gürün MYO'da 21. yıl coşkusu

Cumhuriyet Üniversitesi Gürün Meslek Yüksekokulu (MYO) 2015-2016 akademik yıl açılışı gerçekleştirildi.

Asef Çoban Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın kutlama mesajı okundu.

Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, törende yaptığı konuşmada, "Gençlerimiz kendilerine güvenmeli, bizler için ne kadar değerli olduklarının farkında olmalıdır. İstenirse ve çalışılırsa tüm zorluklara rağmen Aziz Sancar Hocamız gibi büyük başarılara imza atılabilir" dedi.

Konuşmasında öğrencilere yurt müjdesi veren Kaymakam Özdemir, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçemiz Endüstri Meslek Lisesi'ne ait 200 kişilik erkek öğrenci yurdunun Kredi Yurtlara tahsisi konusunda imzayı valilik makamından aldılar. Önümüzdeki günlerde erkek öğrencilerimizin bu mağduriyetini hep birlikte gidereceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Nami Çiftçi de yurt sorununu ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf edildiğini belirterek, "Yurt sorununun halledilmesi, öğrencilerin kazancı, öğrencilerin kazancı ise Gürün'ün kazancıdır" ifadelerini kullandı.

Gürün Meslek Yüksekokulu’nun 21. akademik yılının hem öğrenciler hem de Gürün için hayırlı olmasını dileyen Gürün MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder, bilgisayar laboratuvarından kütüphaneye kadar birçok alanda iyileştirme ve yenilenmeye gidildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

İlerleyen dönemlerde mevcut bölümlerin yanına "İklimlendirme ve Soğutma" ile "Turizm ve Seyahat Hizmetleri" adıyla iki yeni bölümün açılacağı müjdesini veren Önder, öğrencileri çok çalışmaları konusunda uyardı. 

Gürün Meslek Yüksekokulu'nun tarihinde ilk defa Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı'na proje sunulduğunu belirten Önder, "Bu durum sadece Gürün’ümüz için değil, tüm Sivas genelindeki Meslek Yüksekokulları arasında da bir ilktir" dedi.

Daha sonra Gürün Meslek Yüksekokulu eski dernek başkanı ilçe esnaflarından İsmet Moroğlu’na Gürün Meslek Yüksekokulu’na yapmış olduğu destek ve hizmetlerden dolayı Kaymakam Özdemir tarafından plaket takdim edildi.

Açılış törenine, İlçe Garnizon Komutanı Ethem Gökboğa, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Yaldız, daire amirleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.