Sivas

TBMM Başkanı Yılmaz:

22:44 19 Ekim 2015
TBMM Başkanı Yılmaz:

"Mandayı Sivas'ta reddettik, Sivas Kongresi'nde. Manda o zaman reddedildi ama bilin ki mandaya bir şekilde farklı derecelerde devam ediyorlardı. İstiyorlar ki bu ülke, bu Türkiye bağımsız olmasın, ekonomide, dış politikada bağımsız olmasın"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Mandayı Sivas'ta reddettik, Sivas Kongresi'nde. Manda o zaman reddedildi ama bilin ki mandaya bir şekilde farklı derecelerde devam ediyorlardı. İstiyorlar ki bu ülke, bu Türkiye bağımsız olmasın, ekonomide, dış politikada bağımsız olmasın" dedi. 

Yılmaz, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen Memur-Sen Büyük Sivas Bulaşması adlı programda yaptığı konuşmada toplumun orta direğinin üst katmanını memurların oluşturduğunu söyledi.

Memurların yeni Türkiye'nin kapısı önünde dimdik durduğunu, mukaddes emanetin, ilmin sahibi olduğunu, Hakka inandığını ve halkına da güvendiğini belirten Yılmaz, bundan böyle memurlardan beklenenin Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymak olduğunu belirtti.

"Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Türkiye olacağız" diyen Yılmaz, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mandayı Sivas'ta reddettik, Sivas Kongresi'de. Manda o zaman reddedildi ama bilin ki mandaya bir şekilde farklı derecelerde devam ediyorlardı. İstiyorlar ki bu ülke, bu Türkiye bağımsız olmasın, ekonomide, dış politikada bağımsız olmasın. Ekonomide nasıl bağımsız olmazsınız, eğer IMF'den borç alırsanız siz stand-by anlaşmasını imzalamak zorunda kalırdınız. O anlaşmada da ne kadar memur, ne kadar işçi alacaksın, memuruna, işçine ne vereceksin, tarıma ne kadar destek vereceksin onların hepsi orada yazar ve o stand-by anlaşmasının altına imza attığın gibi ülkeyi yönetmek zorunda kalırdın."

IMF ile stand-by anlaşması imzalayan iktidarların ekonomik bakımdan tam bağımsız olabilmesinin mümkün olmadığını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ama Cenabı Allah'a hamdolsun bu aziz milletin desteğiyle bu dönemde bu millet, IMF ile hiç bir zaman stand-by anlaşması imzalamadı. Aksine IMF'ye borcunu ödediği gibi dedi ki 'varsa ihtiyacın ben hazırım, gel sana 5 milyar dolar kadar da borç, kredi vereyim' dedi. Bu birilerini rahatsız etti. Yine eğer siz ekonomik yönden bağımsızlığınızı kazanamazsanız dış politikada bağımsız bir politika izleyemezsiniz. Ne demek dış politikada bağımsız bir politika izleyememek, Gazze'yi göreceksin ama ses çıkartmayacaksın, Mısır'da darbeyi göreceksin ama ses çıkartmayacaksın, Suriye'deki bu zalimden kaçan 2 milyon insana kapıyı açacaksın ama yine ses çıkartmayacaksın. Irak'ta kendi halkını dışlayan bir yönetimi göreceksin yine ses çıkartmayacaksın, işte o zaman ne olurdu, o zaman bağımsız Türkiye olmazdı. O zaman buradaki 'Kuvayimilliyeyi amil, İrade-i Milliye'yi hakim kılmak esastır' diyorduk ya. Yani nedir, gerçek güç milletindir, bu milletin yönetilmesinde de gerçek irade bu millettir."

- "Söz de karar da milletindir"

Yılmaz, bunları söylemenin kolay olmadığını ve bunun için canlar verildiğini anlatarak, 'Yeter artık söz milletindir' diyen Adnan Menderes'i astıklarını, belirterek, "Biz de dedik ki söz de karar da milletindir" ifadelerini kullandı. 

Birlik içerisinde planların boşa çıkartılacağını vurgulayan Yılmaz, birlik ve beraberliğin devam etmesini istedi. Yılmaz, çok çalışılması gerektiğini vurgulayarak, ülkeyi "Söz de karar da milletindir" diyebilecek bir hale getirmek istediklerini söyledi.

Yılmaz, Memur-Sen'in talebi olan TOKİ konutlarının bu dönem içerisinde hayata geçirileceğini müjdeledi. 

Programa, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz sendika başkanları ve sendika üyeleri katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.