Sivas

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

13:03 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Sivas, Niğde ve Kırşehir'de törenler yapıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 92'nci yıl dönümü, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sivas Valisi Alim Barut, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet rejimine ulaşılmasının ve yaşatılmasının kolay olmadığını söyledi. 

Büyük fedakarlık yapıldığını ve acılar çekildiğini belirten Barut, "En önemlisi rejimin kurulabilmesi, idame ettirilebilmesi, vatanın ve o vatanda yaşayan hür bir milletin varlığını gerektirmektedir" dedi. 

Çeşitli gösterilerin sunulduğu program, tören geçişiyle sona erdi. 

- Niğde 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün emrettiği hedefe çok yaklaşıldığını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bize bir emir verdiler, bize bir görev bıraktılar. Bize bir emanet verdiler, dediler ki; 'Biz vatan toprağını kurtardık, tekrar devletimizi kurtardık, şüphesizdir Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacak. Devletimiz baki olacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından çeşitli spor dallarında birincilik alan öğrencilere ödülleri verildi. 

Tören, şiirlerin okunması, öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet Oratoryosu, halk oyunları, okçuluk kulübü üyelerinin gösterisi, Niğde Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ve geçit töreniyle sona erdi.

- Kırşehir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırşehir'de de Valilik binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 92'nci yıl dönümünü millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, coşkuyla kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.

"Türk, bir ırkın değil, koskoca bir milletin adıdır" diyen Şentürk, şöyle devam etti:

"Bu Cumhuriyet 1,5 milyon vatan evladının Balkan Savaşları'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar şehit olduğu, kanını döktüğü topraklardır. Ne hazin ki kuruluşundan bugüne kadar dünyanın dört bir yanındaki düşmanlarımız, iç ve dış düşmanlarımız bu devleti yıkmak, bu milleti parçalamak, topraklarını bölmek istiyorlar. Boşuna gayret ediyorlar. Yeminimiz var bir kere. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim son kalemizdir. Anadolu bizim son yurdumuzdur. Buradan bir çakıl taşı kopartmayız, bu kaleden bir tek taş düşürtmeyiz."

Konuşmanın ardından, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı sevilen marşları seslendirdi. Cumhuriyet konulu şiirlerin okunduğu tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.