Sivas

Suşehri'den kısa kısa

16:19 12 Kasım 2015
Suşehri'den kısa kısa

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı yapıldı

 Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı Suşehri ilçesinde gerçekleştirildi.

Kaymakamı Kadir Perçi, bir lokantada düzenlenen toplantıda, eğitimin önemine değinerek, ülkenin 2 önemli konusu olduğunu, bunlardan birinin milli eğitim, diğerinin de milli savunma olduğunu söyledi.

Milli eğitime ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Perçi, "Eğitimciler çok önemli davanın önde gelen liderleridir. Sivasımız coğrafi olarak çok geniş bir kitleye sahiptir. Bir ucundan diğer ucuna 480 kilometre yer almaktadır. Mevlam bu mücadelemizde bizleri muvaffak eder inşallah. Sivas genelinde de eğitim kalitesinde çok iyi yerlere geleceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise eğitim alanında güzel projelere imza atacaklarını aktararak, Sivas ve ilçelerinde eğitim kalitesini daha da artıracaklarını belirtti.

Altınsoy, "Amacımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ile şube müdürlerimizin ilçeleri tanımaları ve oradaki eğitim konularını görmek amacıyla bu tür istişare toplantılarını düzenliyoruz. İnşallah eğitim kalitesini daha da artırarak, Sivas’ımızın eğitim kalitesini tüm yurtta duyurmak başlıca hedeflerimiz içerisindedir" ifadesini kullandı.

 

- İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açıldı

Semerkand Vakfı Suşehri Temsilciliğince Sivas Caddesindeki bir iş yerinde ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi. 

Kermesin açılışını, Kaymakam Kadir Perçi, Semerkand Suşehri Temsilcisi Tahsin Çataloluk, gerçekleştirdi.

Perçi, kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çataloluk ise kermesin yaklaşık 10 gün açık kalacağını belirterek, "Buradan elde edilecek olan gelirle, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacaktır. Her yıl bu tür kermesleri açıyoruz. İlçe halkımızda büyük katkı sağlıyor. Kermesimize tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Kermeste açılan stantlarda giyecek, yiyeceklerin satışı yapılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.