Sivas

Sivas'taki işçilerin maaş eylemi

20:35 20 Kasım 2015
Sivas'taki işçilerin maaş eylemi

Yaklaşık 4 saat süren eylem, CHP Sivas Milletvekili Akyıldız'ın, konuyu Meclis gündemine taşıma sözü vermesiyle son buldu

 Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 5 katlı iş hanının çatısına çıkarak 4 saat eylem yapan Sivas Demir Çelik Fabrikası işçilerini, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, konuyu TBMM gündemine taşıma sözü vererek ikna etti.

 Cumhuriyet Meydanı'ndaki 5 katlı Kavukçu İşhanı'nın çatısına çıkarak eylem yapan işçiler, "açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "işçiler burada, adalet nerede?", "direne direne direnişle zafere" sloganları attı. Bazı işçilerin de başka bir binanın çatısına çıktıkları görüldü.

İtfaiye ekipleri her iki binanın önünde de tedbir amaçlı şişme branda açtı. Sıfırın altında 2 derecede eylemlerini sürdüren işçilerden bazıları çatının uç kısmına giderek, aşağıya atlama teşebbüsünde bulundu.

Çatıdaki işçilerin aileleri ve çocukları da zaman zaman alana gelerek, destek verdi.

Olay yerine gelen CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın işçilerle görüşmesinin ardından, çatıda bulunan 14 işçi  eylemlerini sonlandırdı.

Akyıldız, Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan ve işçiler, sendika binasına giderek bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Akyıldız, işçilerin sorunlarına çözüm bulacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Demir çelik zaten Sivas'ta çok sağlıklı çalışmıyordu. Ben kardeşlerime şunu önerdim. Pazar günü Meclis Başkanlığı seçimi var. Ankara'ya sayın sendika başkanımızla 3 kişi bir heyet olarak buyurun gelin. Orada hükümet adına sorumlu bakanla veya gerekirse Başbakan Davutoğlu ile konuyu konuşalım. Bu konunun çözümünü yasal zemin içerisinde bulmaya çalışalım."

Mustafa Erturhan ise "Pazar günü davete icabet edeceğiz. Bu fabrikanın ve bu arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için sayın vekilimizin elinden geleni yapacağına inanıyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.