Sivas

Sivas Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan öğrencilerle buluştu

18:12 25 Kasım 2015
Sivas Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan öğrencilerle buluştu

 Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Özel İdare'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Akademisi tarafından üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik eğitsel ve kültürel alanda organize edilen, 'Kariyer Sohbetleri' kapsamında İl Özel İdare Genel Sekreter Salih Ayhan, iş ve meslek hayatıyla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen sohbete çok sayıda öğrencinin katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, merkez ve ilçelerde 11 yurt ve toplamda 10 bin öğrenciye en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. 

Son yıllarda KYK’nın kültürel alanda önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Tunç, öğrencilere yönelik KYK Akademi kapsamında kariyer, farkındalık, liderlik, milli ve manevi değerler ile atölye çalışmaları gibi birçok dalda faaliyetler gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, kariyer sohbetlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kredi Yurtlar Kurumu'nun gelişen ve değişen bir yapısı olduğunu, her geçen gün öğrencilere daha iyi hizmet verildiğini söyledi.

Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için en önemli yolun kitap okumaktan geçtiğini ifade eden Ayhan, "Hedefleri küçük yaşlarda koymak ve o hedef doğrultusunda planlı çalışmak gerekiyor. İnsan bilinç dünyasına yapmak istediği mesleği yerleştirirse kesinlikle amacına ulaşır" ifadesini kullandı.

Meslek seçimde insanın kendi kapasitesine göre gerçekçi hayaller ortaya koyması gerektiğini dile getiren Ayhan, belli bir mesleği yapabilmeleri için kendilerini iyi yetiştirmelerini ve millete hizmet veren her mesleğin de kutsal olduğunu kaydetti.

Meslek sahibi olacak bireylerin kendi mesleklerinde uzmanlaşmasının kariyer açısından önemli olduğunu aktaran Ayhan, "Mesleğiniz ile ilgili kurslara, seminerlere, toplantılara katılarak o alanda söz sahibi olmanız gerekiyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.