Sivas

Ulaş'ta MOBESE çalışmaları başladı

17:14 26 Kasım 2015
Ulaş'ta MOBESE çalışmaları başladı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde belediye ve ilçe emniyet amirliği işbirliğinde MOBESE sistemi kurma çalışmaları başladı.

Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Emniyet Amiri Başmomiser Memet Dursun ve yüklenici firma yetkilileri MOBESE sisteminin kurulması için ilçede uygun görülen yerleri inceleyerek kameraların konulacağı alanları belirledi.

Altyapı çalışmalarına başlanan sistemin, kameraların yerleştirilmesiyle faaliyete geçirileceği belirtildi.

Kaymakam Altun, Ulaş'ın huzurlu ve gelişmeye elverişli bir ilçe olduğunu belirtti. 

İl ve ilçelerde en önemli meselenin güvenlik ve asayiş olduğunu aktaran Altun, "İlçe ne kadar gelişmiş olsa da ne kadar istihdam problemini halletmiş olsa da orada güvenlik ve asayiş problemi varsa o kadar huzursuzluk mevcut demektir. Huzurun olduğu yerde mutluluk olur ve diğer her türlü sorunlar kolaylıkla halledilir. Bu vesileyle ilçemize de vatandaşlarımızın güvenliği için huzuru için önemli bir adım atılmıştır İlçemiz MOBESE ve kamera sistemine en kısa zamanda kavuşacaktır" diye konuştu.

Başkan Göçgün ise belirlenen yerlere direklerin dikilmesine başlandığını, Türk Telekom tarafından da fiber optik kablolar döşeneceğini belirterek, "ÇEDAŞ'ın çalışmasının da tamamlanmasının ardından kameralar monte edilecek ve MOBESE kameraları en kısa zamanda faaliyete geçecek" dedi.

İlçe merkezinde belirlenen 11 noktada 6 hareketli, 12 sabit olmak üzere 18 kameranın monte edileceğini aktaran Göçgün, ayrıca ilçe giriş ve çıkışında plaka tanıma sisteminin kurulacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.